Elérhetőségeink:

1138 Budapest, Bodor u. 3/c fsz 8-9

Bejelentkezés telefonon:

06 1 229-16-62, 06 30 392-14-95

Nyitvatartás:

Hétfő-csütörtök: 10:00-20:00

Péntek: 10:00-19:00

Szombat, vasárnap: Zárva

Bejelentkezéshez minden esetben foglaljon időpontot!
Bejelentkezés nélküli vizsgálat vagy beavatkozás esetén időpont nélküli pótdíjat számolunk fel!

Tájékoztatók

Féreghajtás

Közegészségügyi és állategészségügyi szempontból is fontos az állatok rendszeres féreghajtása, mert egyes férgek emberben is megtelepedhetnek Különösen nagy jelentőségű ez kisgyermekes családoknál, ahol a gyerekek nem feltétlenül tartják be a higiénés szabályokat, illetve az ő immunrendszerük még kevésbé fejlett. A fiatal állatok többsége fertőzött férgekkel, mivel az anyaállat férgessége esetén a kicsik már a méhen belül, illetve a későbbiekben az anyatejjel fertőződnek. A peték a tápcsatornában kikelnek, majd rövid vándorlás után a bélben válnak kifejlett, szaporodóképes féreggé. A bélfalban megkapaszkodnak, táplálkoznak, és a bélsárban továbbítják utódaikat, féregpeték vagy galandférgek esetében féreg-ízek formájában. Nem minden pete jut el a bélbe, vannak, amelyek betokozódnak, mintegy „elbújnak” az izmokban, egyes belső szervekben és csak betegségek, az ellenálló-képesség csökkenésével, például utazások, gazda-váltás, betegség, vemhesség alkalmával vándorolnak ismét tovább a bél irányába.

Kölyök állatok féregtelenítése: Kölyköket már 2 hetes kortól lehet féregteleníteni. Rendelőnkben a féreghajtást 6-8 hetes kortól (az oltások mellett) 2 hetente ismételjük.

Felnőtt állatok esetében az éves kötelező féreghajtáson kívül egy gondos gazdának érdemes 3 havonta féreghajtani az állatot. Javasoljuk, hogy kisgyermekes családokban erre fektessenek különösen nagy hangsúlyt.